Warmoestaart

  • bladerdeeg
  • warmoes
  • 100 g boter
  • peper
  • zout
  • tijm
  • muskaatnoot
  • 300 g ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 gepelde tomaten
  • 40 g gemalen kaas bv. gruyère

Bekleed een taartvorm met bladerdeeg en zet koel.
Snij het warmoesgroen fijn, stoof in de boter en laat indampen.
Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
Snij de ajuin en de knoflook fijn en laat ze stoven.
Voeg de tomaten toe en kruid met peper, zout, tijm en muskaatnoot.
Smeer de helft van dit mengsel op de taart, bestrooi met de gemalen kaas, leg hierop de gestoofde warmoes.
Breng de rest van het ajuin-tomaat-mengsel en bestrooi opnieuw met gemalen kaas.
Bak de taart 25 minuten op 180 °C.
(Je kan de stelen van de warmoes ook gebruiken, maar die iets langer voorstoven).

Bron: Het vreemde biogroenten kookboek
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug