Warmoesstengels met groene saus

  • ½ kg warmoes
  • 10 cl water
  • 10 g boter
  • ½ theel. zout
  • 1 eetl. maïszetmeel
  • 4 eetl. melk
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 theel. majoraan
  • 1 eetl. olie

Stroop het groene blad van de stelen en snijd de stelen in 2 - 3 cm lange stukjes.
Breng het water met de boter en het zout aan de kook, voeg de stukjes warmoesstengel toe en stoof ze, met het deksel op de pan, in ca. 10 minuten gaar.
Haal de stengels met een schuimspaan uit het kookwater en houd ze warm in de groentenschaal.
Leg nu de bladeren in hetzelfde (kokende) water en kook ze 5 - 10 minuten in de gesloten pan.
Haal nu ook de bladeren uit de pan en hak ze fijn.
Roer de maizena glad in de melk en bind hiermee het groentennat.
Voeg de gehakte warmoesbladeren toe, kook alles even door en breng op smaak met de kruiden en de olie.
Giet deze groene ‘saus’ midden op de witte stengels en dien warm op.

De Wassende Maan

Terug