|
|
Was de stengels en verwijder indien nodig de nerven.
Gebruik het breedste stuk van de stengel en snij af op een lengte van 20cm.
Dompel de stengels onder in een pan met gezouten kokend water, laat 2 minuten koken en giet af.
Zorg ervoor dat de stengels niet te lang koken, ze moeten beethard zijn.
Maal het vlees grof in een blender.
Meng het vlees met de in stukjes gesneden ajuin, de in puree geplette knoflook, het ei, het broodkruim, de
peterselie, zout, peper en muskaatnoot.
De vulling moet goed afsmaken.
Voeg indien nodig extra broodkruim toe om een stevigere vulling te bekomen.
Doe de witte stengels in een met olie ingewreven ovenschotel, leg er de vulling bovenop en bak 30 minuten op
220 °C (stand 7) in de oven.
Controleer met een vork of het gerecht klaar is.
Deze schotel is lekker met knolselder- of aardappelpuree.