|
|
Blancheer de bladeren van de warmoes.
Spoel ze met koud water en laat ze uitlekken.
Kook de rijst gaar en laat hem afkoelen.
Of gebruik een restje gekookte rijst.
Marineer de sojabrokken in 20 cl hete groentebouillon met 1 eetlepel olijfolie, 1 geperste teen knoflook, 1 eetlepel gerookt paprikapoeder en 2 eetlepels sojasaus.
Laat een halfuur trekken.
Versnipper 2 uien.
Stoof ze in een eetlepel olijfolie met de resterende geperste tenen knoflook, paprikapoeder en chili, tot ze glazig zijn.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze samen met de laurierbladeren en het takje tijm bij de uien.
Laat 10 minuten stoven.
Voeg 20 cl groentebouillon toe en laat op laag vuur een halfuur sudderen.
Haal de laurierbladeren en het tijmtakje eruit.
Mix de saus en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bak de sojabrokken goudbruin in een scheut olijfolie.
Je hoeft de marinade niet af te gieten, laat ze mee sudderen.
Zo nemen de brokken alles op en bakken ze daarna mooi bruin.
Hak de sojabrokken, het ei en 1 versnipperde ui kort in een hakmolen of met behulp van een staafmixer.
Er mag nog wat structuur in zitten, dus gebruik de ‘pulse’-knop en mix niet te fijn.
Meng de rijst door het mengsel en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Schep telkens een flinke eetlepel ‘gehakt’ onderaan op de steel van een warmoesblad.
Rol het blad op vanaf de steel met het bolletje gehakt erin.
Sla op het einde de randjes van het blad rond het rolletje (zie foto).
Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal.
Overgiet ze met de tomatensaus.
Zet de schaal 30 minuten in de oven.
Werk eventueel af met een mengeling van fijngehakte peterselie en paneermeel of wat geraspte kaas.
Tip
Varieer gerust op de vulling!
Ideaal om restjes risotto te verwerken.