Spaghetti met snijbiet en oesterzwammen

Spaghetti met snijbiet en oesterzwammen

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 1 bakje oesterzwammen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 bakje crème fraîche
  • ½ bosje peterselie
  • 25 g geraspte Parmezaan
  • 1 bos snijbiet
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • peper & zout

Doe de spaghetti in een ruime pan kokend water.
Bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de knoflook grof.
Snijd de snijbiet grof en scheur de oesterzwammen.
Verhit olie in een grote koekenpan of wok.
Fruit de knoflook kort aan, voeg de oesterzwammen toe en bak 2 minuten op hoog vuur.
Voeg de snijbiet toe met de rozemarijn en bak 5 minuten tot de snijbiet geslonken is.
Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht.
Doe de pasta bij de groenten en roer door.
Voeg de crème fraîche toe met een half kopje kookvocht en roer tot de crème fraîche gesmolten is.
Laat een paar minuutjes inkoken.
Hak de peterselie fijn en roer deze als laatste door de saus.
Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de Parmezaan.

Bron: Marie Sophie Wigbers, David en Emiel van Wauw Factory
Gepubliceerd door: Hofweb

Terug