Snijbiettasjes gevuld met pompoen en kip

Snijbiettasjes gevuld met pompoen en kip

voor 3 personen

  • halve crown prince pompoen
  • 1 flinke vleestomaat
  • 1 rode ui
  • 300 g kipgehakt
  • 1 eetl. patatas bravas kruiden
  • paar geritste stengels oregano
  • ½ blikje tomatenblokjes met basilicum
  • 5 cl witte wijn
  • 250 g grote bladeren snijbiet
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie

Snijd de pompoen, vleestomaat en rode ui in kleine blokjes.
Snipper de knoflook.
Verhit olijfolie in een braadpan.
Rul het kipgehakt met de knoflook en ui, bak 5 minuten.
Voeg de blokjes pompoen, vleestomaat, specerijen en oregano toe en bak nog 5 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en blus af met de witte wijn.
Laat nog 10 minuten pruttelen tot een dikke saus.
Snijd de steel van de snijbiet in dunne reepjes en roer door de saus.
Dip de bladeren kort in kokend water en dep droog.
Schep steeds wat van het gehaktmengsel op een snijbietblad en rol op tot een pakketje.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de rolletjes op een bakplaat en bestrooi met sesamzaad.
Gaar nog 15 minuten in de oven.
Serveer warm.

Opmerking
Als hoofdgerecht, maar net zo makkelijk als voor-, bij- of lunchgerecht.

Bron: Kruimel
Gepubliceerd door: Hofweb

Terug