Hartige snijbiettaart à la Ottolenghi - I

Hartige snijbiettaart à la Ottolenghi

voor 6 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 500 g verse regenboogsnijbiet
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  • 100 g boter
  • 1 eetl. verse salie en/of peterselie
  • 100 g ricotta, pecorino of geitenkaas / feta
  • zout & peper
  • 1 teentje knoflook
  • optioneel: peterselie
  • 1 ui

Maak een mooi basis-taartdeeg: meng de bloem met boter, 1 ei en enkele eetlepels koud water.
Vorm een soepele bal van het deeg en leg deze afgedekt in de koelkast, een half uurtje rusten.
Of, sla deze stap over en neem vers bladerdeeg, ook een goede optie. 👍
Bereid ondertussen de vulling voor: was en spoel de snijbiet.
Je snijdt de steeltjes wat kleiner en bakt deze eerst met een teentje knoflook en een gesnipperde ui.
Na een paar minuten voeg je het snijbietblad toe, dat heeft wat korter de tijd nodig om te garen dan de steeltjes.
Kruid dit snijbietmengsel in de pan met de fijngesneden salie en/of peterselie, en wat peper en zout.
Neem een beboterde taartvorm, en schik het uitgerolde deeg er in.
Verdeel het snijbietblad gelijkmatig over je taartbodem.
Overgiet het geheel met 3 losgeklopte eieren, kaas ricotta of pecorino of geitenkaas/feta en peper en zout.
Zo'n 30 minuten in de oven, op 175 tot 200 °C, tot de taart mooi goudbruin wordt.

Bron: Yotam Ottolenghi, Marie Sophie Wigbers en Mees van den Ekart
Gepubliceerd door: Hofweb


Hartige taart met warmoes à la Ottolenghi - II

Hartige snijbiettaart à la Ottolenghi

voor 3 personen

  • een vel bladerdeeg
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 bosje warmoes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje verse munt
  • 1 handje peterselie
  • 1 handje verse salie
  • 75 g feta
  • 100 g ricotta
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 rasp van citroen
  • zout & peper
  • 15 g pijnboompitten
  • 15 g amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snipper de ui en hak de knoflook en verse kruiden fijn.
Snij de warmoes (zowel de steel als het blad) grof.
Bak nu de warmoes, ui, knoflook en kruiden ongeveer 15 minuten in wat olijfolie.
Haal de pan van het vuur en voeg de feta, geraspte kaas, pijnboompitten, citroenrasp en zout en peper toe aan het groenten mengsel.
Proef of de smaak goed vindt.
Vet een quiche bakvorm in en beleg deze met het bladerdeegvel.
Verdeel het groenten mengsel over het deeg en beleg deze vervolgens met wat lepels ricotta.
Garneer met de amandelen.
Bak de quiche ongeveer 30 minuten op 180 °C goudbruin en de heerlijke taart is klaar!

Bron: Foxilicious
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug