Snijbiettaart

Snijbiettaart

    • voor een quichevorm van 20 tot 25 cm ∅
  • 1 kg snijbiet,
    drie keer gewassen, gedroogd, de steeltjes eraf gehaald en in stukjes gesneden
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 ui, klein gesneden
  • 150 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 2 eieren, geklutst
  • zeezout
  • peper
  • vers geraspte nootmuskaat
  • boter om een vorm in te vetten
  • 1 ei, geklutst, voor het bestrijken van het deeg
    • voor het deeg
  • 300 g Italiaanse bloem (‘00’),
    kan ook met gewone bloem, maar resultaat is beter met de ‘00’, verkrijgbaar bij Jumbo, Sligro, Italiaanse delicatessenwinkels en de beter gesorteerde kaaswinkels
  • 3 à 4 eetl. goede olijfolie
  • circa 10 eetl. koud water
  • snuf zout

Maak eerst het deeg.
Maak van de bloem een bergje en maak een kuiltje in het midden.
Doe er de olie, het zout en het water in en kneed er een deeg van.
Dat duurt even, in ongeveer tien minuten moet het soepel en elastisch zijn.
Pak het in plasticfolie in en zet apart.
Bak de snijbiet in een flinke scheut olijfolie in een wok.
Doe dat eventueel in porties als het niet in één keer past.
Breng elke portie op smaak met zout, peper, een teen knoflook en vers geraspte nootmuskaat.
Laat in een vergiet uitlekken en afkoelen.
Bak de ui in wat olijfolie fruitig en zet apart.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een quichevorm in met boter.
Verdeel het deeg in twee stukken: iets meer dan de helft en iets minder dan de helft.
Rol eerst het grote stuk uit tot een mooie ronde vorm die iets groter is dan de quichevorm.
Bekleed de vorm met dit deeg en druk stevig aan.
Doe de snijbiet en ui in een kom met de Parmezaanse kaas en de twee eieren.
Meng goed.
Leg het snijbiet-kaasmengsel op het deeg in de quichevorm.
Rol daarna het andere stuk deeg uit en leg op de vulling.
Vouw de randen goed in elkaar en prik wat gaatjes in de bovenkant.
Zet in de oven tot de taart goudbruin is (ongeveer 20 minuten, dat varieert per oven).

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug