Snijbiet met kikkererwten en worst

Snijbiet met kikkererwten en worst

  • 1½ kg snijbiet
  • drie chipolata worstjes
  • boter
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • een klein blikje kikkererwten
  • chilipeper
  • peper

Was de snijbiet en snij ze in stukken.
Laat goed uitlekken.
Fruit een uitje in de pan.
Snij de velletjes van de worstjes open, en haal de inhoud eruit.
Gooi de inhoud bij het uitje.
Als het vlees een beetje aangebakken is, haal je het eruit en leg je het opzij.
Doe nu extra boter in de pan waar je net de worstjes in hebt gebakken.
Stoof hierin je snijbiet gaar.
Dat duurt ongeveer 10 minuutjes, je ziet dat het slinkt.
Breng dit op smaak met knoflook, peper, zout en chilipeper.
Gooi tegen het einde de kikkererwtjes erbij.
Serveer op een bord de snijbiet samen met het vlees.

Bron: Evelyn Grooten
Gepubliceerd door: Okke Amerongen - Snijbiet

Terug