|
|
Het blad trek je dus van de snijbietstelen, de stelen bewaar je voor een ander gerecht.
Nadat je het blad 3 x hebt gewassen (3 x is schoon, zeggen ze in Wageningen), slinger je het droog en snijd het in repen.
Neem een wok, verhit daarin wat olie of ghee.
Smoor de ui en de knoflook.
Als het glazig wordt de snijbiet en shiitakes erbij.
Schep herhaaldelijk om, de snijbiet zal slinken, de shiitakes wat garen.
Bestrooi rijkelijk met peper uit de molen, en een snufje zout.
Schep om.
Na pakweg vijf minuten is het wel gedaan.
Vuur uit.
Als het nat is, in een vergiet wat uit laten lekken, anders kan het in de wok wel afkoelen.
Verhit de oven voor op rond de 200 ° C.
Bekleed de quichevorm met het deeg (zie Opmerking).
Bak de quiche wat blind voor, d.w.z. zonder vulling, wat gaatjes in de bodem een minuut of vier in de hete oven.
Neem een ruime kom, mix daarin de ricotta en de eieren tot een geheel.
Als de snijbiet-shiitakemengsel wat is afgekoeld, meng het door de ricotta.
Haal de quiche uit de oven en vul 'm met het mengsel.
Strijk glad en bak een minuut of twintig.
Klaar.
Snijd in punten en eet smakelijk.
Opmerking
Deeg voor quiche: je kunt een groot vel bladerdeeg gebruiken of kijk hier.