|
|
Pel en snipper de ui en knoflook.
Verwarm de ghee in een hapjes pan en bak daarin de ui 5 minuten glazig.
Ontdoe de paprika van zaadlijsten en snijd in blokjes.
Hak de peper fijn.
Voeg de paprika, peper en knoflook toe aan de ui en bak ook 5 minuten.
Strooi de komijn en paprikapoeder erbij, roer even om en voeg vervolgens de tomaatjes toe.
Laat 10 minuten zachtjes stoven met een deksel op de pan.
Snijd ondertussen de snijbiet in dunne reepjes en de steeltjes in kleine stukjes.
Proef na 10 minuten de saus, het moet een dikke, licht pittige saus zijn.
Mocht de saus te zuur zijn naar je smaak roer er dan een lepeltje honing of ahornsiroop door.
Voeg vervolgens de snijbiet toe, meng het door de saus.
Maak vier kuiltjes in de saus en breek daar de eieren een voor een in.
Laat de eieren in de saus garen 5 à 10 minuten (tot de gewenste gaarheid).
Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi met gehakte platte peterselie (en/of verse koriander) en gehakte walnoten.
Besprenkel eventueel met wat lekkere olijfolie.
Serveer met je favoriete graan of platbrood.
Tip
Dit is een heerlijk lunch of brunch gerecht maar je maakt er ook snel een makkelijke maaltijd van door er wat gekookte linzen toe te voegen aan de saus en het gerecht te serveren met een groene salade of ander groente gerecht.
Bron: Myrthe Johansen
Gepubliceerd door: Hofweb