Geroosterde pompoenquiche met snijbiet en chipolataworstjes

Geroosterde pompoenquiche met snijbiet en chipolataworstjes

voor 3 personen

  • 1 oranje pompoen
  • 1 bakje runderchipolataworstjes
  • 150 g oude kaas
  • 1 bakje crème fraîche
  • 1 bos snijbiet of ca. 250 g
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 3 eieren
  • olijfolie
  • peper

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Halveer de pompoen en snijd in parten.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg verspreid de pompoen en worstjes erop.
Besprenkel met olijfolie.
Bak de pompoen en de worstjes in 30 minuten gaar in de oven.
Vet een bakvorm in en bekleed met het bladerdeeg, prik in het bladerdeeg rijen met gaatjes met een vork.
Leg er een vel bakpapier in en vul deze met een blinde vulling (bijv. gedroogde bonen, rijst, etc.) bak de vorm 10 minuten voor in de oven.
Rasp de oude kaas en roer deze los met de eieren en crème fraîche.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de snijbiet in dunne repen.
Neem de vorm uit de oven en verdeel de pompoen, worstjes en snijbiet erin.
Overschenk met het eimengsel.
Bak de quiche 25 tot 30 minuten (tot het ei helemaal gestold is).
Snijd in punten.

Deze quiche is ook lekker om koud mee te nemen naar je werk!

Opmerking
Het is heel lekker met pompoen en snijbiet, maar als je andere groenten (over) hebt, doe ze er vooral bij.
Denk bijvoorbeeld aan pastinaak, biet en spruiten.

Bron: Marie Sophie Wigbers, David en Emiel van Wauw Factory
Gepubliceerd door: Hofweb

Terug