Plaattaart met rode biet, snijbiet en geitenkaas

Plaattaart met rode biet, snijbiet en geitenkaas

  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 g snijbiet
  • 2 rode bieten, voorgekookt
  • 150 g geitenkaas
  • 2 eetl. honing
  • 50 g walnoten
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper & zout
  • 3 takjes tijm

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spoel en snijd de snijbiet in reepjes.
Snijd de rode bieten in schijfjes.
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk het bladerdeeg gelijkmatig met olijfolie.
Verdeel de snijbiet gelijkmatig over het bladerdeeg en leg de plakjes rode biet op de snijbiet.
Snijd de geitenkaas in schijfjes of verkruimel hem over de rode bieten.
Besprenkel de plaattaart met honing en bestrooi met de gehakte walnoten.
Kruid met peper en zout en rits er de tijm over.
Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is en de geitenkaas gesmolten is.
Haal de plaattaart uit de oven, laat enkele minuten afkoelen en serveer.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug