voor 2 personen
|
|
Zet een pan met ruim water op met een beetje zout en olie voor de pasta en kook deze beetgaar.
Wat je ook kunt doen is de pasta slechts 3 minuten laten koken, dan het gas afzetten en de pasta in het hete water vanzelf verder laten garen.
Scheelt gas!
Snij de stelen van de snijbiet.
De stelen snij je in kleine stukjes en de bladeren in reepjes.
Bewaar stukjes stengel en de reepjes bladeren apart.
Snij de wortel in dunne plakjes.
Snij de ui fijn.
Snij de pruim in kleine stukjes (verwijder de pitten).
Haal de oregano blaadjes en bloemetjes van het steeltje en hak fijn.
Hak de hazelnoot grof.
Zet een koekenpan op een kleine pit en rooster de hazelnoot langzaam bruin (af en toe opschudden).
Verwarm terwijl de hazelnoten bruin bakken in een grote koekenpan of wok 3 eetlepels olijfolie op lage temperatuur en voeg de wortel, ui en steeltjes van de snijbiet toe.
Bak alles in een minuut of 7 knapperig en gaar.
(Kijk! De wortel krijgt een gouden gloed!)
Voeg daarna de oregano en het blad van de snijbiet toe en laat deze -onder rustig roeren- slinken en gaar worden in ongeveer 3 minuten.
Roer de room door het groentemengsel en voeg peper en zout naar smaak toe.
Giet de pasta af en leg deze op het bord.
Schep de pastasaus er bij.
Maak van je pasta nu af door deze eerst te bestrooien met de Parmezaanse kaas en dan te garneren met de gehakte hazelnoten en stukjes pruim.
Tenslotte besprenkel je het geheel met de balsamico-azijn.
Bron: Marc van der Krogt, huiskok van Kamilla’s keuze
Gepubliceerd door: Okke Amerongen - Snijbiet