Noedels en snijbiet

Noedels en snijbiet

  • 300 à 350 g noedels
  • fikse bos snijbietblad, gewassen, drooggeslingerd en in middelgrote stukken gescheurd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 à 4 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt, met zaden voor de pit
  • lichte sojasaus
  • scheutje arachideolie
  • handje pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Let op: eerst lijkt het wel een eeuwigheid te gaan duren en dan opeens zijn ze verbrand.
Dus blijf erbij en schud herhaaldelijk om.
Neem de pitten uit de pan en zet apart.
De noedels worden op het eind gemengd.
Maar die dingen zijn in 2 à 3 minuten gekookt, dus het enige dat u op tijd moet doen is een pan water aan de kook brengen.
Neem een wok of een ruime kasserol.
Verhit op matig vuur wat arachideolie en fruit daarin de knoflook, gember en rode peper.
Na een minuut of wat doet u de snijbietbladsnippers in de pan.
Dat zal misschien niet ineens lukken, maar het slinkt snel.
Dus omscheppen en weer nieuw blad erbij.
Als al het blad in de pan is er een scheut lichte sojasaus over doen.
Omscheppen en laat hooguit tien minuten stoven.
Gaar is gaar en overgaar is niet lekker.
Ondertussen koken de noedels.
Giet ze af en meng ze door de snijbiet.
Breng op smaak met evt. nog wat sojasaus – of zet deze op tafel en laat ieder zijn eigen zoutgehalte bepalen.
Schep op borden en bestrooi met wat pijnboompitten.

Bron: De Keuken van MergenMetz

Terug