Lasagne met snijbiet, prei en butternut

  • 1 snijbiet
  • 2 preiwitten, bewaar het groen voor een ander recept
  • 800 g butternut
  • 25 cl huisbereide groentebouillon
  • 250 g Parmezaanse kaas
  • 250 g ricotta
  • 4 grote verse lasagnevellen
  • 50 cl (plantaardige) room
  • 1 biocitroen
  • olijfolie
  • zout & zwarte peper uit de molen

Verwarm de oven voor op 180° C.
Snij de prei in dunne ringen en spoel.
Versnipper de snijbiet en spoel.
Schil de butternut en snij in kleine blokjes.
Verdeel de prei, snijbiet en butternutblokjes apart in drie verschillende ovenschotels.
Meng elke groente met wat olijfolie, peper en zout.
Zet de drie ovenschotels 20 minuten in de oven en zet daarna opzij.
Meng de bouillon en de room door elkaar.
Kruid bij indien nodig.
Haal de zeste van de citroen, snij fijn en voeg hem toe aan de room en bouillon.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Schik de snijbiet, een beetje ricotta, een beetje Parmezaanse kaas en dan een laag lasagnevellen in een grote schotel.
Doe hetzelfde met de butternut en dan de prei, tot alle groenten op zijn.
Eindig met een laag lasagnevellen en giet er de romige bouillon over.
Zet 30 tot 40 minuten in de oven.
Serveer van zodra het uit de oven komt.

Bron: Chef Chantal Pioge
Gepubliceerd door: Recepten 4 Seizoenen

Terug