|
|
Was de groente en snijd ze in stukjes of reepjes.
Roerbak of stoof de groente met knoflook en een snufje zout in olie.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Neem een ingevette ovenschaal en schep er een derde deel van de groente in.
Meng de tomatensaus met Italiaanse kruiden en schep een paar eetlepels tomatensaus over de groente.
Beleg dit met lasagneblaadjes, strooi er een derde deel van de geraspte kaas over en schep er weer groente
met tomatensaus op.
Leg hier weer lasagneblaadjes overheen en strooi er geraspte kaas over.
Schep er de rest van de groente op met de rest van de tomatensaus en leg er de laatste lasagneblaadjes
op.
Breng de melk (evt. met room) aan de kook.
Voeg peper, zout en knoflook toe en bind het met het meel.
Schenk de melksaus over de schotel.
Druk de lasagnebladen met een houten lepel of spatel goed op/in de groente met saus en strooi er tot slot de
overige kaas over.
Zet de schotel ongeveer 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Variatie met champignons.
Bak in stukjes gesneden champignons in boter of olie, meng deze door de tomatensaus en maak de lasagneschotel
verder volgens het recept klaar.
Variatie met vlees.
U kunt een deel van de geraspte kaas vervangen door rul gebakken gehakt, plakjes salami of een andere pittige
soort worst.