|
|
Pel en snipper de sjalotten.
Pel en snipper de knoflook.
Spoel de rucola en peterselie.
Hak de peterselie en 1/3 van de rucola fijn.
Rasp de Parmezaan.
Meng het lamsgehakt met de helft van de sjalot, helft van de pijnboompitten, peterselie, gehakte rucola, eieren en panko.
Kruid met nootmuskaat, peper van de molen en zout.
Rol er balletjes van.
Bak de balletjes goudbruin in olijfolie.
Rooster de rest van de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
Spoel de warmoes en snij fijn.
Fruit de rest van de sjalot en de knoflook in de wok in olijfolie.
Voeg de warmoes toe en bak op een hoog vuur.
Kruid met peper en zout.
Snij de rode bieten in partjes.
Haal de pan met de warmoes van het vuur en schep de rode bieten eronder.
Verdeel de groentemengeling over de borden.
Schep er enkele gehaktballetjes op en werk af met de rest van de rucola, geroosterde pijnboompitten en Parmezaan.
Tip.
Lekker met geroosterde pitabroodjes.
Bron: Libelle lekker
Gepubliceerd door: De Wassende Maan