|
|
Neem de weckpot en voeg er alle kruiden (peperbolletjes, komijnzaadjes, korianderzaadjes) en de knoflook aan toe.
Verwijder de bladeren van de warmoes en leg opzij (deze kan je nog voor andere recepten gebruiken).
Snijd de stelen in gelijke stukjes zodat ze mooi in de weckpot passen.
Breng de (rijst)wijnazijn, gewone azijn, ahornsiroop, sriracha en zout aan de kook.
-Het zout moet eerst helemaal opgenomen zijn, pas dan voeg je de warmoesstelen toe.
Laat 1 minuut staan en haal dan van het vuur.
Laat afkoelen.
Giet alles in de weckpot en zet in de koelkast.
Laat de weckpot 2 à 3 dagen afgesloten in de koelkast staan.
Zo worden de kruiden beter opgenomen.
Je kan dit een maand in de koelkast bewaren.
Tips
Lekker als bijgerechtje voor een BBQ of brunch!
Overschot van de bladeren?
Je kan er deze heerlijke pesto mee maken!
Vervang de Oost-indische kers door de bladeren van de warmoes, zeker de moeite waard!
Of maak van de bladeren sushi-warmoes!
Bron: De Stadsboerderij Antwerpen