Herfstlasagna van warmoes en pompoen

Herfstlasagna van warmoes en pompoen

voor 6 personen

  • 800 g hokkaidopompoen
  • 300 g warmoes
  • 15 grote lasagnavellen
  • 250 g gekookte kikkererwten, of één bokaal
  • 1 l tomatenpassata
  • 1 eetl. bouillonpasta
  • een half glas rode wijn
  • 2 tenen knoflook
  • 6 blaadjes salie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 cl sojaroom
  • 2 eetl. gistvlokken
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. currypoeder
  • 1 eetl. balsamico
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • olijfolie
  • peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de hokkaido grondig (borstel de schil met een hard groenteborsteltje met overvloedig water).
Verwijder de pitten.
Snijd in plakken van een één centimeter en schik in een ovenschaal.
Pers de tenen knoflook.
Voeg toe aan de pompoen samen met de olijfolie, versnipperde blaadjes salie en peper en zout.
Meng alles heel goed door elkaar met je handen.
De pompoen moet volledig ingevet zijn met olie.
Plaats in de oven en laat gedurende een half uur bakken.
Hussel regelmatig even om om aanbakken te voorkomen.
Prik met een vork of de pompoen zachtgaar is.
Haal hem dan uit de oven en zet even opzij.
Snijd de warmoes zoals hierboven beschreven.
Bak de stelen.
Voeg de room en de gistvlokken toe.
Laat 3 minuten sudderen.
Voeg het blad toe.
Zet het vuur uit en zet opzij.
Giet de kikkererwten af en laat uitlekken.
Laat een pan heet worden met olijfolie en bak daarin de kikkererwten met het paprikapoeder en de curry tot ze knisperig worden.
Blus met balsamicoazijn en sojasaus.
Zet opzij.
Giet de tomatenpassata in een pot.
Voeg de rode wijn, tijm, laurier en de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat op zacht vuur gedurende 10 minuten inkoken.
Voeg de kikkererwten toe.
Neem een ovenschotel.
Beleg de bodem met een laagje warmoes met saus.
Bedek met een laagje pompoen.
Dek af met lasagnavellen.
Voeg nu een laagje tomatensaus met kikkererwten toe.
Dek af met lasagnavellen.
Herhaal dit procede nog een keer.
Eindig met een laatste laag warmoes en beleg die met de laatste stukjes pompoen.
De liefhebbers kunnen afwerken met wat geraspte kaas om te gratineren (maar dit is eigenlijk echt niet nodig want de lasagna is machtig genoeg).
Plaats in de oven gedurende 30 minuten.
Prik om te kijken of de lasagnavellen goed gaar zijn.

Serveer met een lekkere groene herfstsalade met walnoten, druiven en een mosterdvinaigrette

Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief

Terug