Grondig met zilverstelen

Grondig met zilverstelen

  • 250 g zilverstelen
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • scheutje sherry
  • 4 grote champignons, in plakjes en evt. ½ plakjes
  • peper & zout
  • scheutje arachideolie, of andere bakolie
  • scheutje donkere sojasaus

De zilverstelen zijn dan ook de echt brede stelen van deze snijbietsoort.
(Oké, het kan ook met gewone snijbietstengels.)
Het blad gebruiken we niet – of hebben we daags ervoor gebruikt.
Schoon ze op, snijd ze eventueel in de lengte nog eens door en snijd ze overdwars in reepjes van ca. ½ cm.
Idem voor de bleekselderij.
Maak de paprika schoon en snijd er ook reepjes van, evt. nog eens overdwars door, opdat ze niet te lang zijn.
Verhit de olie in de wok of kasserol (gietijzeren pan).
Doe de bleekselderij, zilverstelen en groene paprika er in en wok, d.w.z. voortdurend omscheppen.
Als het te droog wordt wat water erbij.
Doe de ui erbij.
En als die wat glazig wordt, de knoflook.
Blus met een fikse scheut sherry.
Doe de champignons erbij, wok even door en dan een klein scheutje (1 à 1½ eetl.) sojasaus.
Meng en schep op.

Op rijst bijvoorbeeld, of, zoals wij, op couscous.

Bron: De Keuken van MergenMetz

Terug