Gratin van snijbiet

  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 snijbiet
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 4 wortels
  • 1 Hokkaidopompoen
  • olijfolie
  • zout & peper

Was alle groenten.
Hak de knoflook fijn.
Snij de uien, Hokkaidopompoen, wortels en aardappelen met een mandoline of keukenrobot.
Snijdt u de groenten vooraf?
Leg de aardappelen dan in water zodat ze niet zwart worden.
Hak de snijbiet fijn.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vorm laagjes met de verschillende groenten in een ovenschaal.
Voeg tussen de laagjes telkens olijfolie, zout, peper en wat knoflook toe.
Zet een uur in de oven en controleer of de groenten mooi zacht zijn door er met een mes in te prikken.

Bron: Chef Chantal Pioge
Gepubliceerd door: Recepten 4 Seizoenen

Terug