|
|
Kook de snijbietstengels ca. 30 minuten, tot ze gaar zijn (even met de vork prikken).
Giet ze af.
Laat ze afkoelen.
Beboter een ovenschaal.
Leg een laagje snijbietstengels (zo mogelijk kop-staart aansluitend) met daarover wat Parmezaanse kaas, zout en wat snippers boter.
Ga zo door, laag op laag.
Tenslotte een laag Parmezaanse kaas bovenop.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Zet de schaal zo hoog mogelijk in de oven.
De gratin is klaar als er een goudbruine korst bovenop is gevormd.
Of als u geen geduld meer heeft (zie foto).
Even een paar minuten buiten de oven laten staan en dan serveren.
Opmerkingen
Het fraaist is natuurlijk die echte, brede blettes.
Lekker met rode risotto: tomaten ontpit, kleine stukjes, blikje puree, basilicum (gedroogd), verse basilicum (op het laatst).
Bron: De Klassieke Italiaanse Keuken
Gepubliceerd door: MergenMetz