Gele curry met spinazie en kabeljauw

Gele curry met spinazie en kabeljauw

  • 250 g kabeljauwfilet, in hapklare brokken
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes, kwartier tevoren
  • duim stuk gember, geraspt, je kunt de schil meeraspen
  • 400 g kokosmelk
  • 1 theel. garam massala
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. gerookt paprikapoeder
  • 300 g verse spinazie of snijbietblad
  • arachideolie
  • rijst, gekookt, bijv. basmati of naanbrood
  • zout

Meng in een kommetje alle kruiden.
Gebruik pakweg de helft ervan om de vis te kruiden.
Neem een stevige pan.
Verwarm een scheut(je) olie.
Voeg ui, knoflook en gember toe en roerbak op matig vuur.
Als de ui zacht is, de rest van de kruiden toevoegen.
Minuutje roerbakken.
Doe de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
Laat het een paar minuten wat inkoken.
Voeg dan de vis en spinazie / snijbiet toe.
Doe het deksel op de pan en laat vijf of meer minuten stoven, tot het blad gaar is en natuurlijk ook de vis.
Kruid bij, naar smaak en serveer.

Opmerkingen

De voorbereidingstijd is bij ons altijd langer: we halen de groenten vers uit de tuin.
Dan drie keer wassen.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij een pot Thaise gele curry hebben (en groene en rode) dus wij hebben niet alle kruiden gebruikt.
Die zitten daar al in verwerkt.

Bron: De Keuken van MergenMetz

Terug