|
|
Neem een stevige (gietijzeren) pan of wok.
Verhit de olie op halfhoog vuur tot erg heet.
Doe de mosterdzaad en komijnzaad erin en laat een minuut bakken/poffen.
Doe de ui erbij, laat enkele minuten bakken / smoren tot het goudglazig wordt.
Doe de knoflook, gember, pepers erbij en roerbak enkele minuten.
Doe de tomaten erbij en de gemalen kruiden (de poeders) en roerbak een minuut of vijf.
(Meera zegt dat je de olie van de tomaten moet zien afscheiden, wij: "mwa")
Doe vervolgens de aardappels en de spinazie erbij.
En 200 ml kokend heet water.
Doe het deksel op de pan en laat een kwartiertje stoven.
(Vuur kan wel lager, hoor.)
Elke paar minuten even omscheppen.
Doe het deksel eraf en laat nog even doorkoken tot voldoende vocht is verdampt en je een beetje stevige curry met gare aardappels overhoudt.
Roer naar smaak de citroensap erdoorheen.
Serveer met bijv. basmatirijst.
Opmerkingen
Er zijn groenten die slecht gaar worden in tomatenvocht.
Sperziebonen zijn daar een voorbeeld van.
Aardappels ook.
Wij koken ze even voor, niet volkomen gaar, maar wel een end in de richting.
Bron: Meera Sodha in The Guardian 30-04-2022
Gepubliceerd door: MergenMetz