voor 2 personen
|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Wrijf de kippen- of eendenbouten in met een drup olijfolie, vijfkruidenpoeder, zout en peper.
Leg ze in een braadslede en bak ze in zo’n 35 minuten mooi knapperig en gaar.
Keer ze halverwege de baktijd.
Snij van de sinaasappels de boven- en onderkant af, tot u op het vruchtvlees zit.
Zet ze op een snijplank en snij de schil zo dik van boven naar beneden af dat al het wit er ook af is en u twee blote sinaasappeltjes voor u heeft staan.
Snij dan boven een kom de partjes tussen de vliezen uit.
Vang het sap in de kom op.
Roer daar de azijn en tamari of sojasaus door en breng de dressing verder op smaak met peper en zout.
Roer de radijs en rettich erdoor en laat staan tot gebruik.
Laat de bouten iets afkoelen en pluk het vlees van de botten, hak het knapperige vel in reepjes.
Meng de flinters kippen- of eendenvlees met de waterkers en de bosui door de radijs in de dressing en dien de salade op met stokbrood erbij.
Bron: Yvette van Boven
Gepubliceerd door: Hofweb