|
|
Maal in de keukenmachine (of in 2 porties in de hakmolen van de staafmixer) de zalmfilet met de currypasta en ei fijn.
Doe het zalmgehakt in een kom en schep het bakmeel en 3 eetlepels kokosrasp er luchtig door.
Verdeel het zalmmengsel in 12 porties en vorm er burgertjes van.
Dit gaat het makkelijkst door elke portie in een kookring van 5 cm Ø te drukken.
Of vorm met vochtige handen 12 balletjes en druk ze plat tot 1 cm hoogte.
Breng in een pan een laag water aan de kook.
Zet er een stoommandje bekleed met bakpapier op.
Leg 6 burgertjes in het stoommandje en stoom ze in 5 minuten gaar.
Houd ze in aluminiumfolie warm en stoom zo ook de andere 6 zalmcakejes.
Bereid intussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de rettich in plakjes van 3 mm dik en dan in reepjes.
Snijd de sjalotjes fijn.
Meng de rettich met de sjalot, het limoensap en de sesamolie.
Voeg peper en een beetje zout – de pinda’s zijn ook zout! – toe.
Schep de salade in een schaal.
Maal in de keukenmachine of hakmolen de pinda’s fijn en meng met de laatste eetl. kokosrasp.
Bestrooi de salade met het pinda-kokosmengsel.
Bron: NN