Rettichsoep

  • 1 flinke rettich
  • ½ l water
  • 1 blokje kruidenbouillon
  • 2 à 3 tenen verse knoflook
  • 1 eetl. honing
  • tijm, ca. 2 eetl.
  • cayennepeper & zout
  • 5 cl kookroom
  • optioneel: 3 à 4 plakken rauwe ham of bacon

Maak de rettich schoon en snijd hem in kleine blokjes.
Doe deze in een pan, samen met het water en de kruidenbouillon.
Voeg de knoflook toe aan de soep, samen met de cayennepeper en de tijm.
Breng het aan de kook en laat zachtjes koken tot de rettich gaar is.
Het heeft dan ongeveer de structuur van een aardappel.
Om dit te controleren kun je er met een vork inprikken.
Wanneer dit makkelijk gaat, is de rettich gaar.
Zet de staafmixer in de rettich en maak het geheel tot een mooie gladde soep.
Dit ziet er dan een beetje uit als de structuur van appelmoes
Zet vervolgens de pan op een lager vuur en voeg er de room en de honing bij.
Je kunt de soep nu op smaak brengen met wat zout en peper.
Om de soep af te maken kun je nog kiezen voor een lekkere garnering.
Bak hiervoor wat repen rauwe ham of bacon uit tot knapperige stukjes en leg deze tijdens het serveren op de soep, samen met wat extra tijm.

Bron: NN

Terug