Rettichsalade

Rettichsalade

voor 2 personen, vegetarisch

  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 1 eetl. rozijnen
  • 200 g rettich, of ramanas of radijs
  • ½ appel met schil
  • citroensap
  • 2 eetl. halfvolle yoghurt

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
Schil de rettich en rasp de groente grof.
Was het stuk appel en schaaf de parten in dunne plakjes.
Druppel er wat citroensap over.
Verdeel de rettich over 2 borden en schep er een lepel yoghurt op.
Strooi er wat peper over.
Verdeel er de plakjes appel, pijnboompitten en rozijnen over.

Variaties

Lekker met als hoofdgerecht varkensvlees, spruitjes en aardappelen.

Appel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug