Ceviche met Nederlandse kiwi

  • 2 zeebaarsfilets
  • wat gemende sla
  • 100 g rettich
  • 4 snack komkommers
    • voor de marinade
  • 2 kiwi´s, waarvan 1 voor het sap
  • 1 eetl. gerookte shiso azijn, of een verdunde lichte vissaus
  • 1 eetl. niet te zoute sojasaus
  • 1 eetl. olijfolie
  • een paar druppels citroensap
  • 1 rood pepertje

Haal het vel van de vis af en doe de filets in een kom.
Doe alle ingrediënten van de marinade bij de vis, inclusief de in ringen gesneden rode pepertjes.
Laat gedurende maximaal 20 minuten marineren.
Pluk wat sla, snijd de rettich in reepjes en komkommer in plakjes met schil.
Snijd de vis in dunne lamellen en bewaar een beetje van de marinade.
Doe de sla in een kommetje en leg daar de vis bovenop.
Dan de blokjes kiwi, rettich en plakjes komkommer.
Nog een klein scheutje van de marinade erover en het gerecht is klaar.

Bron: NN

Terug