Soep van ‘vergeten groenten’

Soep van ‘vergeten groenten’

  • 2 uien
  • 250 g pastinaak
  • 250 g rammenas
  • 200 g peterseliewortel
  • 1 stengel prei
  • enkele takjes peterselie
  • 1 eetl. kurkuma
  • 120 cl groentebouillon
  • 10 cl room, of yoghurt
  • handvol tortillachips
  • 4 plakjes bacon
  • boter
  • peper

Schil en snijd de pastinaak, rammenas en peterseliewortel in blokjes.
Snijd de prei in ringen en de uien fijn.
Bak de ui in boter glazig.
Voeg de groenten toe en kruid met de kurkuma en peper.
Blus met de bouillon en breng aan de kook.
Laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.
Bak de bacon in een droge koekenpan krokant.
Verkruimel de tortillachips in een vijzel.
Mix de soep glad.
Zet het vuur uit en roer er de room (of yoghurt) onder.
Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Schep de soep in borden en werk af met de bacon, tortillachips en peterselie.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug