Soep van rammenas

Soep van rammenas

  • 300 g rammenas
  • 300 g bloemige aardappels
  • 20 cl room of plantaardige melk
  • 1 l tuinkruidenbouillon
  • 12½ cl witte wijn
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • peper & zout
  • handje verse bieslook

Schil en snijd de ui in kleine stukjes en haal de knoflook door de koflookpers.
Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig begint te worden.
Voeg dan de aardappelblokjes toe en bak het geheel nog een minuut of twee.
Blus daarna alles af met de witte wijn.
Laat de wijn verdampen zodat de alcohol verdwenen is en voeg dan de bouillon toe.
Laat de soep ongeveer 25 minuten zachtjes doorkoken op laag vuur.
Schil ondertussen de rammenas en snijd deze in dunne plakjes.
Voeg de plakjes rammenas toe aan de soep, op een paar plakjes na (deze heb je nodig voor de garnering) en breng de soep op smaak met wat peper en zout.
Laat de soep nog een minuut of 5 zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met en staafmixer.
Voeg de melk/room toe en zet de soep weer op het vuur.
Laat de soep langzaam weer warm worden.
Zorg ervoor dat soep niet aan de kook raakt, om zo het schiften van de room te voorkomen.
Verdeel de soep vervolgens over vier borden en garneer met enkele plakjes rammenas en wat vers gehakte bieslook.

Bron: NN

Terug