Rammenassalade met appel

Rammenassalade met appel

  • 6 aardappelen
  • 1 hamlapje
  • peper
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 1 eetl. appelstroop
  • citroensap
  • 1 eetl. olie
  • 400 g rammenas
  • 2 worteltjes
  • 1 kleine appel

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Bestrooi het hamlapje met peper.
Bak het vlees in de hete margarine in 20 minuten gaar en bruin.
Maak een dressing van de appelstroop, 1 eetl. water, citroensap en de olie.
Schil de rammenas en snijd de groente in lucifer kleine reepjes of rasp de groente grof.
Meng de dressing erdoor.
Maak de worteltjes schoon en rasp ze grof.
Was de appel en snijd hem in reepjes.
Meng de appel en wortel door de rammenas.
Geef het vlees en de aardappelen erbij.

Bospeen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug