Gebakken scampi met rammenas en zure room

  • 1 kleine rammenas
  • 12 middelgrote scampi of langoustines
  • boter
  • peper en zout
  • 4 eetl. fijngehakt bieslook
  • 4 eetl. mayonaise
  • 3 eetl. zure room

Pel de scampi of langoustines en bak ze net gaar in ruime boter.
Kruid met peper en zout en bestrooi met 2 eetlepels fijngehakt bieslook.
Meng de mayonaise met de zure room, roer er de rest van het bieslook onder en controleer de kruiding.
Verdun met water indien nodig.
Laat de rammenas ongeschild en snij er met de mandoline, de vleesmachine of een ander scherp mes flinterdunne en doorzichtige plakken af.
Leg eerst een plak rammenas in het midden van de borden, verdeel daarop de scampi of langoustines, bedruip met bakvocht en dek af met rammenas.
Lepel de mayonaise rondom en werk af met een draai van de pepermolen.

Bron: Jerryke

Terug