Wok van rammenas, Chinese kool en seitan

Wok van rammenas, Chinese kool en seitan

  • 600 g rammenas
  • 600 g Chinese kool
  • 400 g seitan in reepjes
  • 1 eetl. geraspte knoflook
  • 1 eetl. geraspte gember
  • 1 eetl. dulse, of ander zeewier, vers of droog geweekt
  • 1 theel. geroosterde sesamolie
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. rijstazijn
  • kokosolie
  • peper & zout

Schrob de rammenas goed schoon met water en een groenteborsteltje.
Je hoeft ze niet te schillen.
Snijd in halve maantjes.
Snijd de Chinese kool in reepjes.
Laat een lepel kokosolie goed heet worden in een wok.
Voeg de seitan en rammenas, gember, sesamzaad en knoflook toe en roerbak even.
Blus met de sojasaus en de rijstazijn.
Voeg de Chinese kool toe en roerbak tot de rammenasmaantjes gaar zijn.
Voeg eventueel nog wat water toe om aanbakken te voorkomen.
Breng op smaak met peper en zout.
Werk af met een paar druppels geroosterde sesamolie.

Serveer met basmatirijst en verse koriander.

Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief

Terug