per persoon
|
|
Breng een pannetje water aan de kook en leg hierin de spaghetti.
Kook deze 3 minuten op een middelhoog vuur, zet dan het vuur uit en laat de spaghetti nog 8 minuten vanzelf garen met de deksel op de pan.
Of kook deze zoals je zelf wilt, de kooktijd is 7 minuten.
Pel de ui en knoflook en snij deze klein.
Was de paksoi en snij in stukken.
Schil de rammenas.
Rasp deze voor een kwart en snij de rest in kleine stukjes.
Snij de olijven in stukjes.
De zwarte olijven horen zo rimpelig te zijn omdat ze gedroogd en daarna ingemaakt zijn.
Bak de ui op een middelhoog vuur glazig.
Voeg de knoflook en de paksoi toe en laat deze een paar minuten meebakken tot deze beetgaar is.
Voeg de olijven en walnoot toe en laat nog 1 minuutje meebakken.
Voeg dan de room toe.
Op smaak maken met peper en zout (vooral met de peper lekker stevig strooien!).
Schep de spaghetti uit het water meteen door de saus.
Roer de stukjes rammenas er door heen en laat het geheel nog even kort opwarmen.
Zonder afspoelen blijft de saus beter kleven aan de slierten!
Leg de 'Rammenas Italianas' op een bord en bestrooi met de geraspte rammenas en de Parmezaan.
Lekker glaasje witte wijn erbij . . . en buon appetito!
Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze