Appelcouscous met noten

Appelcouscous met noten

voor 2 personen

  • 2 bosuien
  • ½ sinaasappel
  • 1 appel
  • 2 eetl. olie
  • 30 cl water
  • 150 g volkoren couscous
  • 250 g rammenas of rettich
  • 1 (winter)wortel
  • ½ theel. kaneel of speculaaskruiden
  • 50 g walnoten
  • 6 à 10 blaadjes munt

Was de bosuien en snijd in ringen.
Boen de sinaasappel schoon.
Rasp wat van de schil en pers uit.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Verwarm de olie en bak hierin de appelblokjes en bosui in een paar minuten zacht.
Breng het water aan de kook.
Doe de couscous in een kom en schenk het water erover.
Roer met een vork door.
Laat 10 minuten afgedekt staan.
Maak de rammenas en de wortel schoon en rasp de groente grof.
Maak op smaak met wat sinaasappelsap.
Roer de couscous door het appelmengsel.
Maak op smaak met geraspte sinaasappelschil en de kaneel.
Hak de walnoten grof.
Was de munt en snijd klein.
Meng de walnoten en de munt vlak voor het serveren door de couscous.
Serveer de rammenas-wortelsalade erbij.

Munt over?
Sinaasappel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug