Peterseliewortelsoep

Peterseliewortelsoep

voor 2 personen

  • 250 g peterseliewortel
  • 50 g aardappelen
  • 1 l groentebouillon(blokje)
  • boter
  • peper & zout
  • 1 knoflookteentje
  • 5 cl olijfolie
  • spekblokjes
  • stokbrood
  • verse krulpeterselie
  • citroensap

Schil de peterseliewortels en snij in grove stukken.
Doe dit ook met de aardappelen.
Verhit de boter in een hoge kookpot en stoof de stukjes peterseliewortel en aardappelen aan voor een 5 tal minuten.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
Laat de soep voor 20 minuten doorkoken.
Haal de soep van het vuur en mix ze glad met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep in twee soepkommen en werk af met de krulpeterselie.
Bak spekblokjes krokant in een antikleefpan.
Pel de look en mix fijn samen met de peterselie en olijfolie.
Voeg het citroensap toe aan de olie.
Werk de soep af met de gebakken spekblokjes en voeg enkele druppels toe van de peterselieolie
De soep is klaar om op te dienen.

Bron: Melissa, Tuin- en landschapsarchitecte
Gepubliceerd door: Tuinadvies

Terug