Peterseliewortelsalade

  • 1 peterseliewortel, geraspt
  • 1 wortel, geraspt
  • 3 eetl. grof gehakte hazelnoten of walnoten
  • 1 mandarijn
  • 1 peer
    • dressing:
  • 4 eetl. crème fraîche of yoghurt
  • 1 eetl. (walnoot)olie
  • 1 eetl. citroensap of azijn
  • 1 theel. mosterd
  • snuifje zout

Was en rasp de 2 soorten wortels.
Schil het fruit en snij het in stukjes.
Klop een romige dressing en meng deze met de stukjes fruit door de salade.
Rooster de noten en strooi ze over de salade.

Variatie maaltijdsalade:
Snij beetgaar gekookte aardappels in kleine blokjes.
Maak een dubbele hoeveelheid dressing en meng deze door de salade.
Snij een kleine andijvie in smalle reepjes en leg dit onder in een schaal.
Schep de gemengde salade met fruit op de andijvie en bestrooi het geheel met geroosterde nootjes.

Bron: Odin
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug