Peterseliewortel-puree met speklapjes

Peterseliewortel-puree met speklapjes

  • 500 g peterseliewortel
  • 2 eetl. grove mosterd
  • 4 speklapjes
  • 2 eetl. roomboter
  • zout & peper naar smaak

Schil de peterseliewortel en snijd deze in gelijke stukken.
Zet de groente met ruim water en een beetje zout op.
Breng het water aan de kook, draai het vuur laag en kook de groente in ca. 20 minuten gaar.
Bestrooi de speklapjes met zout en peper en smeer beide kanten in met mosterd.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak het spek op matig vuur in 7 à 8 minuten per kant goudbruin en krokant.
Giet intussen het kookvocht af en pureer de peterseliewortel in de keukenmachine met 1 eetlepel boter tot een gladde puree of stamp de groente grof, als je van grove puree houdt.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Verdeel de puree over warme borden en leg de speklapjes ernaast.

Tip
De puree combineert uitstekend met gebraden fazant of ander gevogelte, met gestoofde zuurkool erbij.

Bron: Hofweb

Terug