Varkensoester met mierikswortel

Varkensoester met mierikswortel

voor 2 personen

  • 6 aardappelen
  • 2 varkensoesters
  • geraspte mierikswortel, potje
  • peper
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • stukje ui
  • 1 Chinese kool
  • 2 eetl. zuivelspread light

Schil de aardappelen.
Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20 à 25 minuten gaar.
Snijd het vlees open zodat een zakje ontstaat en bestrijk het vlees van binnen met 1 theelepel geraspte mierikswortel.
Bestrooi het vlees aan de buitenkant met peper.
Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 10 minuten bruin en gaar.
Snijd het stukje ui klein.
Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen.
Kook de Chinese kool in een paar lepels water in ca. 8 minuten gaar.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Fruit de ui in de overgebleven margarine glazig.
Roer er 7½ cl water en de zuivelspread door en maak op smaak met nog wat geraspte mierikswortel.
Serveer de saus, Chinese kool en aardappelen bij het vlees.

Zuivelspread over?

Bron: Voedingscentrum

Terug