Cordon bleu van wijting met rodebietensla en mierikswortelsaus

Cordon bleu van wijting met rodebietensla en mierikswortelsaus

    • voor de wijting cordon bleu
  • 500 g wijtingfilets
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetl. bloem
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 4 eetl. panko
  • peper
  • zout
  •  
    • voor de rode bietensla
  • 500 g rode bieten
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. kappertjes
  •  
    • voor de mierikswortelsaus
  • 2 eetl. mierikswortelcrème
  • 1 eetl. honing
  • 4 eetl. zure room
  •  
    • voor de afwerking
  • boter en olie om in te bakken
  • 200 g rucola

Wijting cordon bleu

Snijd de mozzarella in 8 plakjes.
Leg vier van de acht visfilets op een schoon werkvlak en kruid met peper en zout.
Verdeel de mozzarella over de filets en leg er een tweede filet bovenop.
Steek vast met houten of metalen prikkers.
Wentel de vis eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door de panko.
Bewaar koel.

Rodebietensla

Snijd de rode biet in hapklare blokjes, meng met de balsamicoazijn en de olijfolie.
Kruid met peper en zout, roer om, voeg de kappertjes toe en laat even marineren.

Mierikswortelsaus

Meng de mierikswortel met de honing en zure room, kruid af met peper en zout.

Afwerking

Smelt ruim boter en olie in een diepe pan.
Bak de cordon bleu aan beide kanten goudbruin.
Serveer met rucola, rodebietensla en mierikswortelsaus.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug