Kraailooksoep met linzen

voor 3 personen

  • een flinke bos kraailook, ruim 300 g
  • 1 theel. komijnzaad
  • 1 theel. tijmblaadjes
  • een flinke scheut koudgeperste sesamolie
  • 110 g bruine linzen
  • 1½ l bouillon, zelfgemaakt of van een tablet
  • zout

Pluk een flinke bos kraailook en verwijder de lelijke blaadjes.
Was de kraailook, snij de bos in stukken van 1 cm.
Wrijf het komijnzaad fijn in een vijzel, laat dit samen met de tijmblaadjes in een flinke scheut koudgeperste sesamolie in een pan warm worden.
Voeg de linzen toe, laat die ook warm worden, er komt nu een heerlijke aardse geur uit de pan.
Blussen met de bouillon en laat dit 25 minuten koken.
Voeg nu de gesneden kraailook toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
Proeven op zout.

Serveren met stevig bruinbrood, boter en een salade.

Terug