Kraailook kaasssoufflé

  • 1 bosje kraailook
  • 20 g boter
  • 30 g meel
  • 30 cl melk
  • zout
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • klein beetje nootmuskaat
  • 3 eieren, gesplitst en eiwit stijfgeklopt

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was de kraailook en knip deze fijn.
Verhit de kraailook in een beetje (room) boter.
Maak van de boter, meel en melk een béchamelsaus, door eerst de boter te smelten, dan het meel erdoor te roeren, en vervolgens de melk erdoorheen te roeren met een garde.
Goed blijven roeren tot de saus gebonden is.
Van het vuur halen en zout, nootmuskaat en kaas erbij doen.
Vervolgens de eidooiers en de kraailook erdoor roeren, en voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten erdoorheen scheppen.
In een diepe, ingevette ovenschaal doen en 40 minuten bakken.
De ovendeur niet tussentijds open doen, want dan kan de soufflé inzakken.

Bron: Eten en drinken met wilde planten van Laurette van Slobbe

Terug