|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Parallel: kook de blokjes knolselderij in water met het bouillonblokje in 20 minuten gaar.
Ondertussen:
bak het gehakt rul in een beetje olie.
Snij de chorizo in stukjes (dus plakjes nog een in vieren of zo).
Voeg aan het rulle gehakt de chorizo, ui en paprika toe.
En een kopje water en het blikje tomatenpuree.
Strooi de chilipoeder eroverheen.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen en de knolselderij af.
Vang het kookvocht van de knolselderij op.
Stamp aardappelen en knolselderij door elkaar.
Doe er een scheutje kookroom bij en kookvocht, tot de puree smeuïg is.
Schep de helft van de puree in de ingevette ovenschaal.
Gladstrijken.
Doe daarop het gehaktmengsel.
Daarop de rest van de puree.
Gladstrijken.
Meng de walnoten door de kaas en strooi dit erover.
Schuif voor 20 minuten in de oven.
Opmerkingen
• Heerlijk. Alleen de smaak van het chorizo-gehaktmengsel troeft de subtiele smaak van de knolselderij af.
Dat dan weer wel.
• Voor de aardappelen heb ik rattes (Buggenummer Muuskes red.)
gebruikt (dat zijn dus geen bloemig kokende aardappelen, maar dat maakt niet uit). In de schil goed gaar
gekookt, gepeld en bij de knolselderij gedaan.
• De chorizo had ik van Hanos. Het was niet zo'n gebogen zachte worst, maar een wild gevormde, gedroogde
versie. Goddelijk. En geen af te nemen velletke - oftwel, waarschijnlijk in natuurlijke darm. Of eiwit.
• Voor de kaas heb ik Parmezaanse gebruikt.
Uit: NRC 3 februari 2007 (Annelène van Eijndhoven)
Bron: MergenMetz