Tajine van kardoen

  • 1½ kg kardoen
  • 400 g lamsvlees
  • 3 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. kunyit
  • ½ theel. zout
  • 1 eetl. azijn
  • 1 theel. bloem
  • 100 g kikkererwten
  • 1 kopje water

Week de kikkererwten 24 uur voor en laat ze in een vergiet uitlekken.
Snij het vlees in blokjes van 2 cm en snij de knoflook fijn.
Snij de ribben van de kardoen los, verwijder het bladgroen en schrap alle vezeltjes en bladresten van de ribben.
Snij de ribben in stukken van 5 cm en leg ze in ruim water met de azijn (tegen het verkleuren).
Verhit de olie in een braadpan op matig hoog vuur.
Doe het vlees, de knoflook, gemberpoeder, koenjit of saffraan en kikkererwten erbij.
Bak alles 10 minuten (regelmatig omscheppen).
Doe het water erbij, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Haal de kardoen uit het azijnwater en doe het bij het vlees.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 60 minuten zachtjes koken.
Meng de bloem met wat water, voeg dit bij het gerecht en schep voorzichtig om.
Laat nog 5 minuten zachtjes koken totdat de saus gebonden is.
Serveren op een platte schaal in het kookvocht met een eenvoudige couscous of gekookte aardappelen.

Bron: PM3 Receptensite

Terug