Kardoen-auberginecake

  • 1 aubergine
  • 3 eetl. olijfolie
  • 4 stengels kardoen
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 1 eetl. crème fraiche
  • snufje gerookte paprikapoeder
  • handje tijm
  • zout & peper

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de hele aubergine in de oven totdat hij zacht is, draai de aubergine een paar maal om zodat deze aan alle kanten gegaard wordt.
Trek voorzichtig de schil van de aubergine af en pureer het vruchtvlees met de olijfolie.
Laat de puree in de koelkast afkoelen.
Haal de bladeren van de kardoen en snijd de jonge stelen in dunne stukjes.
Stoom de kardoenstelen in 10 à 15 minuten gaar, spoel ze af en laat afkoelen.
Pureer de kardoen en meng de puree met de auberginepuree.
Voeg de eieren en de crème fraîche toe.
Breng op smaak met peper, zout, tijm en eventueel nog wat gerookt paprikapoeder.
Vet een cakevorm in met olijfolie en schenk het mengsel erin.
Bak de cake in de oven in circa 50 minuten gaar.
Serveer met (zelfgemaakte) warme tomatensaus of warme tomatenpuree.

Bron: NN

Terug