Risotto van hopscheuten met gefermenteerde knoflookpuree, wintertruffel en kwartelei

Risotto van hopscheuten met gefermenteerde knoflookpuree, wintertruffel en kwartelei

voor 1 persoon

  • 50 g hopscheuten
  • wintertruffel
  • kwartelei
  • gefermenteerde knoflook
  • sjalot
  • piment
  • gezoute citroen
  • bieslook
  • 2 eetl. room
  • 2 eetl. witte wijn
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • peper & zout

Snijd de hopscheuten in kleine plakjes in de vorm van een rijstkorrel.
Bak in wat boter de fijn gesnipperde sjalot tot het glazig is.
Bak de stukjes hopscheuten 2 minuten mee.
Blus het nu af met de witte wijn.
Voeg 2 eetlepels ingekookte room toe samen met piment, bieslook, zeer fijn gehakte gezoute citroen en geraspte kaas.
Warm het nog even goed door tot je een romige risotto hebt
Stijk met een platte kwast een mooie zwarte streep gefermenteerde knoflook op een bord.
Leg een ronde ring op de streep gefermenteerde knoflook.
Druk in deze ring ongeveer 1 cm dik een laagje van de hopscheutenrisotto.
Verwijder het rondje en leg een kleiner rondje op de hopscheutenrisotto.
Vul dit rondje met een dun laagje geraspte truffel.
Verwijder deze ring en leg er een zacht gebakken kwarteleitje op.
Garneer het bord nu met een rondje truffel, een erwtenspruit en daarop een mooie hopscheut.

Opmerkingen
Dit gerecht is gemaakt door Jeroen Robberegt van Grand Restaurant Karel V. Het hele Karel V team wil ik van harte bedanken voor de tijd en gastvrijheid. Wat een ervaring!
De mooie foto is van fotograaf Rob van der Lingen. In Grand Restaurant Karel V kregen we een eigen werkbank om een kleine fotostudio in te richten. Daar heeft Rob deze mooie foto’s gemaakt. Prachtig!
Als je zoals ik veel met eten en mooie groente- en fruitsoorten bezig bent, denk je voor je het weet dat je er verstand van hebt. Als je Jeroen Robberegt even ziet werken sta je weer met beide benen op de grond. Wat een vakmanschap en precisie. In een moordend tempo maakt hij een bord met een wereldgerecht. Aan mij de uitdaging om er nog een goed recept van te schrijven dat hier recht aan doet!
Dit recept is voor het bereiden van 1 bord. Kijk goed naar de foto om in te schatten welke hoeveelheden van de bovenstaande ingrediënten echt nodig zijn. Jeroen Robberegt werkte niet zo zeer met een recept (zo leek het tenminste!) maar met ervaring. Dat maakt het opschrijven van een exact recept lastig. Wanneer de hoeveelheden niet exact hetzelfde zijn als de hoeveelheden die Jeroen zou gebruiken, krijg je nog steeds een lekker gerecht. Mét de ervaring van Jeroen, krijg je een fantastisch gerecht!

Bron: Jeroen Robberegt
Gepubliceerd door: Okke Amerongen - Hopscheuten

Terug