Omelet met wilde hopscheuten

Omelet met wilde hopscheuten

voor 6 personen

  • 200 g hopscheuten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 5 grote eieren
  • 20 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout

Was de hopscheuten en laat ze goed uitlekken.
Zet een pan met een doorsnede van ongeveer 20 centimeter met anti-aanbaklaag op het vuur.
Voeg de olijfolie toe en bak de hopscheuten rustig tot ze zacht zijn geworden. Het bakken is een mooi gezicht.
De hopscheuten zijn eerst nog paars met groen van kleur en worden na het bakken fris groen.
Het ziet er ineens uit als een hele andere groente dan wat je net geplukt hebt!
Klop in een kom de eieren, kaas en peper en zout.
Giet het over de hopscheuten in de pan.
Zet het vuur iets hoger en bak een kant van de omelet bruin.
Keer de omelet om door een plat bord op de pan te leggen.
Dan hup in 1 draai de pan op zijn kop en je hebt de omelet op je bord.
Laat de omelet nu met de andere kant weer in de pan glijden en bak de andere kant ook bruin.
Snijd er punten van en eet smakelijk!

Bron: Okke Amerongen - Hopscheuten

Terug