|
|
Meng de bloem en het zout in een kom.
Kneed met water en koolzaadolie gedurende ongeveer 15 minuten tot een soepel deeg.
Dek af met huishoudfolie en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur.
Smelt de boter in een kleine pan en zet apart.
Doe de eidooiers, bockbier en citroensap in een kom en klop kort.
Plaats de kom boven een pan met heet water en blijf kloppen op een laag vuur tot een romige consistentie is bereikt.
Voeg dan de boter toe, eerst druppel voor druppel en dan in een dunne straal.
Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
Blancheer de hopscheuten 3 minuten in kokend gezouten water, spoel af met ijskoud water en dep droog.
Snijd de ui in dunne ringen.
Verkruimel de feta.
Verwarm de oven voor op 230 °C.
Rol 4 deegtongen van gelijke grootte dun uit het deeg.
Smeer er een royale hoeveelheid zure room en bierhollandaise op.
Beleg met hopscheuten, uien en feta.
Bak 8 à 10 minuten in het onderste derde deel van de oven.
Versier met kleine hopblaadjes en serveer onmiddellijk.
Bron: NN